top of page

LAAT UW FIETS AFSTELLEN OP MAAT VAN UW LICHAAM

HET BELANG VAN EEN FIETSMETING

Wanneer u lange fietsritten wilt maken, is de ideale framemaat van uw fiets erg belangrijk. Bike Improvement in Ranst gaat aan de hand van uw doelstellingen op zoek naar de optimale zitpositie. Voor een competitieve wielrenner is aerodynamica het belangrijkst, terwijl voor een recreatieve renner het comfort dan weer vooropstaat. 

Aan de hand van een gesprek en met behulp van onze toestellen zoekt Bike Improvement naar de juiste balans en meet een expert gedetailleerd uw lichaam op om tot een ideale fietspositie te komen die aan uw eisen voldoet. Bike Improvement past de fiets aan u aan en niet omgekeerd! 

Een optimale fietspositionering helpt bij het voorkomen van klachten zoals rug-, nek- en kniepijn, slapende handen, zitvlakproblemen en meer.

Doel Bike Improvement

Deze drie voorwaarden heet men Efficientie.
Speed=Comfort

HOE VERLOOPT DE METING?

Bike Improvement

De fietspositionering verloopt in verschillende stappen, maar een goede opwarming is in ieder geval onontbeerlijk. Zo worden de schoenplaatjes afgesteld om de krachtoverbrenging van voet naar pedaal te optimaliseren.

Bike Improvement

Vervolgens meet Bike Improvement zowel de fiets als de klant op en brengt dit alles uitgebreid in kaart. In de volgende fase wordt de positie van het bekken gecontroleerd en wordt er nagegaan of alle spiergroepen naar behoren werken. Met deze gegevens komt Bike Improvement tot de standaard fietspositie. Op basis hiervan worden verdere aanpassingen uitgevoerd met behulp van een videoanalyse.

Bike Improvement

Met meettoestellen zoals de laser en ergometer leert Bike Improvementwaar uw zitpositie kan worden verbeterd. Indien u dat wenst, maakt Bike-Improvement ook gebruik van het LEOMO-meettoestel waarbij de verschillende hoeken van de voeten, knieën en het bekken worden gemeten. Het doel is natuurlijk een perfecte fietspositionering.

BENT U EEN COMPETITIEVE OF RECREATIEVE FIETSER EN WILT U DE FRAMEMAAT VAN UW FIETS LATEN AFSTELLEN?

Neem dan nu contact op met Bike Improvement in Ranst.

bottom of page