Laat uw fiets afstellen op maat van uw lichaam

Contacteer ons

Het belang van een fietsmeting

Wanneer u lange fietsritten wilt maken, is de ideale framemaat van uw fiets erg belangrijk. Wij in Ranst gaat aan de hand van uw doelstellingen op zoek naar de optimale zitpositie. Voor een competitieve wielrenner is aerodynamica het belangrijkst, terwijl voor een recreatieve renner het comfort dan weer vooropstaat. 

Aan de hand van een gesprek en met behulp van onze toestellen zoekt Wij naar de juiste balans en meet een expert gedetailleerd uw lichaam op om tot een ideale fietspositie te komen die aan uw eisen voldoet. Wij past de fiets aan u aan en niet omgekeerd! 

Een optimale fietspositionering helpt bij het voorkomen van klachten zoals rug-, nek- en kniepijn, slapende handen, zitvlakproblemen en meer.

Doel Wij

Deze drie voorwaarden heet men Efficientie.
Speed=Comfort

Hoe verloopt de meting?

Wij

De fietspositionering verloopt in verschillende stappen, maar een goede opwarming is in ieder geval onontbeerlijk. Zo worden de schoenplaatjes afgesteld om de krachtoverbrenging van voet naar pedaal te optimaliseren.

Wij

Vervolgens meet Wij zowel de fiets als de klant op en brengt dit alles uitgebreid in kaart. In de volgende fase wordt de positie van het bekken gecontroleerd en wordt er nagegaan of alle spiergroepen naar behoren werken. Met deze gegevens komt Wij tot de standaard fietspositie. Op basis hiervan worden verdere aanpassingen uitgevoerd met behulp van een videoanalyse.

Wij

Met meettoestellen zoals de laser en ergometer leert Wijwaar uw zitpositie kan worden verbeterd. Indien u dat wenst, maakt Bike-Improvement ook gebruik van het LEOMO-meettoestel waarbij de verschillende hoeken van de voeten, knieën en het bekken worden gemeten. Het doel is natuurlijk een perfecte fietspositionering.

Bent u een competitieve of recreatieve fietser en wilt u de framemaat van uw fiets laten afstellen?

Neem dan nu contact op met Wij in Ranst.