top of page

LAAT UW FIETS AFSTELLEN OP MAAT VAN UW LICHAAM

HET BELANG VAN EEN FIETSMETING

Wanneer u lange fietsritten wilt maken, is de ideale framemaat van uw fiets erg belangrijk. Bike Improvement in Ranst gaat aan de hand van uw doelstellingen op zoek naar de optimale zitpositie. Voor een competitieve wielrenner is aerodynamica het belangrijkst, terwijl voor een recreatieve renner het comfort dan weer vooropstaat. 

Aan de hand van een gesprek en met behulp van onze toestellen zoekt Bike Improvement naar de juiste balans en meet een expert gedetailleerd uw lichaam op om tot een ideale fietspositie te komen die aan uw eisen voldoet. Bike Improvement past de fiets aan u aan en niet omgekeerd! 

Een optimale fietspositionering helpt bij het voorkomen van klachten zoals rug-, nek- en kniepijn, slapende handen, zitvlakproblemen en meer.

Doel Bike Improvement

Deze drie voorwaarden heet men Efficientie.
Speed=Comfort

HOE VERLOOPT DE METING?

Bike Improvement

De fietspositionering verloopt in verschillende stappen, maar een goede opwarming is in ieder geval onontbeerlijk. Zo worden de schoenplaatjes afgesteld om de krachtoverbrenging van voet naar pedaal te optimaliseren. 

Door gebruik te maken van hiel en cleatwedges zorgen we ervoor dat de schoenen aangenamer zitten en voel je ook dat de krachtoverbrenging veel beter is.

Bike Improvement

Vervolgens meet Bike Improvement zowel de fiets als de klant op en brengt dit alles uitgebreid in kaart. In de volgende fase wordt de positie van het bekken gecontroleerd en wordt er nagegaan of alle spiergroepen naar behoren werken. Met deze gegevens komt Bike Improvement tot de standaard fietspositie. Op basis hiervan worden verdere aanpassingen uitgevoerd met behulp van een videoanalyse. 

Dan volgt de verdere finetuning waarbij we onder power de juiste afstelling krijgen. 

Dit alles wordt dmv spiertesten om bevestiging gevraagd.

Bike Improvement

Met meettoestellen zoals de laser en ergometer leert Bike- Improvement waar uw zitpositie kan worden verbeterd.

 Het doel is natuurlijk een perfecte fietspositionering. 

Indien na de volledige bikefit er toch nog spier-of comfort problemen opduiken, dan kunnen we als therapeut verder kijken vanwaar de problemen komen.

Bij ons kijken we veel verder.

Het probleem is eigenlijk nooit de oorzaak.

BENT U EEN COMPETITIEVE OF RECREATIEVE FIETSER EN WILT U DE FRAMEMAAT VAN UW FIETS LATEN AFSTELLEN?

Neem dan nu contact op met Bike Improvement in Ranst.

bottom of page