Kinesiologie bij bikefitting

Contacteer ons

Bikefitting en kinesiologie

Het team van Wij genoot van een opleiding kinesiologie en is een expert in de emmett-techniek, waardoor u ook op bij dieperliggende problemen wordt geholpen. De kinesiologische principes zijn volwaardig in het bikefittingproces geïntegreerd om tot de beste resultaten te komen. Ook metabole problemen die aan spiergroepen gelinkt zijn, worden door Bike-Improvement aangepast.

Kinesiologie voor het afstellen van uw fiets

Kinesiologie is de leer om spieren apart te testen en zo te kijken of alle spieren van een bepaalde spiergroep wel goed werken. Wij kan elke spier apart uitschakelen en terug inschakelen.

Wanneer een spier na het testen zwak scoort, zoekt Bike-Improvement hoe dat komt en probeert het de spier opnieuw sterker te maken.Dat kan neurologisch, neurolymfatisch, neurovasculair, duraal of osteopatisch. Al deze behandelingen doet Bike-Improvement zelf, met uitzondering van de osteopatische behandelingen. Indien Wij vindt dat er grote problemen zijn, wordt u naar een geschikte deskundige doorgestuurd. Dat kan een dokter, kinesist, osteopaat of chiropractor zijn.

Door de jarenlange ervaring in bikefitting heeft Bike-Improvement de kinesiologie in het bikefittingproces geïmplementeerd, wat resulteert in uitstekende oplossingen van allerhande problemen. Daarom deze wijze raad: heeft u een probleem? Blijf er niet mee zitten, maar maak een afspraak bij Bike-Improvement in Ranst. 

Ten slotte kan Bike-Improvement ook nagaan welke problemen er in bepaalde spieren optreden, terwijl hetzelfde geldt voor de spiergroepen, het bekken en de schouders. Deze worden dikwijls veroorzaakt door een tekort van bepaalde voedingssupplementen, zoals vitaminen, mineralen of aminozuren. Bike-Improvement kijkt vooral naar de balans van spieren in functie van de verschillende organen. Alle spieren zijn gelinkt aan organen en/of bijnieren, lymfeklieren, pancreas, thymus, hypofyse en dergelijke. Voor deze methode baseert Bike-Improvement zich op de zware opleiding van Joseph Shafer.

Wanneer en hoe wordt er gebruikgemaakt van kinesiologie?

Wanneer wij metingen uitvoeren voor het bepalen van uw optimale zitpositie, spelen heel wat factoren een rol. Zo houden wij rekening met uw lichaam en gaan we na of dat helemaal in balans is. Wij onderzoeken of uw bekken recht staat en of er een beenlengteverschil is. D.m.v. spiertesten kunnen we dat detecteren. Wordt dit niet gedaan, dan wordt in feite een correctie uitgevoerd op een lichaam dat niet in balans is. Voor het afstellen van de schoenplaatjes wordt er eveneens een beroep gedaan op spiertesting. Ten slotte testen we de aansturing van de beenspieren en gaat we eventueel over tot zogenaamde Mbody-testen. Ook een inspanningstest behoort tot de mogelijkheden, maar vooral een voorafgaande spiertest moet het een en ander verduidelijken. 


Bikefitting en Kinesiologie
  • Nagaan van het beenlengteverschil (test via de twee armen)
  • Controle van het bekken
  • Spiertesting voor het afstellen van de schoenplaatjes
  • Controle aansturing beenspieren en eventueel Mbody-test via het EMG-toestel
  • Spiertest en eventueel het afnemen van een inspanningstest

Wilt u een fietsmeting voor uw optimale zitpositie laten uitvoeren en testen of uw spiergroepen in balans zijn?

Maak nu een afspraak.